ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

/ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ 2016-03-12T22:41:01+00:00

Το Σωματείο Επαγγελματιών Ακτινοφυσικών Ελλάδος πέρασε από πολλές αντιξοότητες μέχρι να φτάσει στην Α’ Γενική Συνέλευση των μελών του, στις 15 Μαΐου του 2010, στην Αθήνα.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις αρχές του 2009, ιδρυτικό μέλος, του μετέπειτα Σ.Ε.Α.Ε., επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας ενδιαφερόμενο να πληροφορηθεί για το πότε σκοπεύει το Υπουργείο να προσλάβει Ακτινοφυσικούς Ιατρικής στα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα της χώρας, έτσι ώστε να καλυφθούν οι πάρα πολλές κενές οργανικές θέσεις.

Ο συνάδελφος έλαβε την ακόλουθη απάντηση: «Ο Υπουργός Υγείας δέχεται όλα τα Σωματεία και Ενώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας, στα τέλη κάθε έτους. Ο Επαγγελματικός Σύλλογος των Ακτινοφυσικών Ιατρικής ουδέποτε εμφανίστηκε στο παρελθόν για να ζητήσει ή διεκδικήσει κάτι σχετικό».

Κατόπιν αυτής της απογοητευτικής και αποκαρδιωτικής απάντησης από την αρμόδια υπάλληλο του Υπουργείου, δημιουργήθηκε άμεσα ένας διαδικτυακός τόπος, τον Μάρτιο του 2009, με σκοπό να συγκεντρώσει όλους τους ενδιαφερόμενους Ακτινοφυσικούς Ιατρικής και, ταυτόχρονα, να θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός Επαγγελματικού Σωματείου κοινής αποδοχής. Η πρώτη «πρόχειρη» μορφή του Καταστατικού του Σ.Ε.Α.Ε. παραδόθηκε σε δημοσία διαβούλευση το καλοκαίρι του 2009, η οποία σταδιακά οδήγησε στη σύσταση του Σωματείου Επαγγελματιών Ακτινοφυσικών Ελλάδος.

Προκειμένου να συγκεντρωθούν και να καταγραφούν όλα τα προβλήματα των Ακτινοφυσικών Ιατρικής, από τον ιδρυτικό «πυρήνα» του Σωματείου, αποφασίστηκε να διενεργηθούν δύο συνεχόμενες συναντήσεις τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2009, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, αντίστοιχα. Οι αποφάσεις αυτών των δύο «συναντήσεων» διαμόρφωσαν το τελικό Καταστατικό του Σωματείου, ενώ η δυναμική τους μας ώθησε στο να νομιμοποιήσουμε τελικά το Σ.Ε.Α.Ε., το Φεβρουάριο του 2010, με 27 ιδρυτικά μέλη και να πραγματοποιήσουμε την Α’ Γενική Συνέλευση στις 15 Μαΐου του 2010.

Είναι εντυπωσιακό πως ουδέποτε στην ιστορία αυτού του τόπου υπήρξε άλλο Σωματείο, το οποίο να έχει συζητηθεί τόσο πολύ, ΠΡΙΝ της δημιουργίας του, όσο το Σ.Ε.Α.Ε.

Όλοι εμείς, ο «πυρήνας» του Σωματείου και τα 27 ιδρυτικά μέλη του, ευχόμαστε ολόψυχα στο εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο υπομονή, επιμονή και πίστη στις αρχές, τις αξίες και στους στόχους του Σωματείου. Ενημερώνουμε, δε, άπαντες πως, αν και τώρα αρχίζουν οι πραγματικοί αγώνες μας, εμείς διαθέτουμε και θα διαθέτουμε ακόμη περισσότερη δυναμική από ποτέ.